עבודה בתרפיה באומנות

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

14/10/2004 | 22:02 | מאת: מירב

טלי שלום, תודה על תשובתך בנושא הלימודים,אחכה לסיום התואר כדי להתחיל את לימודי התרפיה באומנות. רציתי לשאול אותך,האם את יודעת היכן או באלו מקומות אני יכולה לעבוד כדי לרכוש עם הזמן ידע ומיומנות שקשורים לתרפיה באומנות(בלי כל קשר לזה שבעתיד אלמד תרפיה באומנות) אני מאוד מעוניינת להיכנס לזה מעכשיו ואין לי מושג איפה ואיך עושים זאת. יש לי רקע באומנות ואני מאוד מחוברת לתחום,נורא חבל לי להיכנס לזה רק בתום לימודי התרפיה , שמי יודע בעוד כמה שנים זה יהיה. האם זה אפשרי? אשמח מאוד לשמוע ממך. מירב

16/10/2004 | 12:45 | מאת: טלי וינברגר

מירב שלום רב, לא כל כך ברורה לי שאלתך, אבל אני אנסה לענות בכל זאת: לא ניתן לעבוד בתרפיה באומנויות כל זמן שלא סיימת את הלימודים בתחום, או למעשה אפשר להתחיל להתנסות בתחום במהלך הפרקטיקום שנצבר במשך הלימודים. האפשרויות העומדות בפנייך, לדעתי הן שתיים: האחת, ללכת לטיפול באומנויות עבור עצמך, וכך להכיר את התחום מהעבר השני של המתרס, כמטופלת. זה יכול להעניק לך חויה מעשירה ומלמדת ביותר, כמו גם מבריאה ומגדילה, ללא ספק. האפשרות השניה היא לעבוד במקומות טיפוליים, כמו בתי"ח פסיכיאטריים, הוסטלים, פנימיות וכדומה, שבהם נערכים טיפולים באומנויות ולבקש לקחת חלק כצופה או מאידך כקו-תרפיסטית לקבוצה טיפולית. מקווה שעזרתי, בהצלחה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית