התלבטות בבחירת הדרך לתרפיה באומנות.

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

19/05/2004 | 11:32 | מאת: הילה

לטלי ומשתתפי הפורום שלום. שאלתי היא מעט מפורטת ואני מקווה מאד שתוכלו ליעץ לי. אני עומדת בפני התחלת הלימודים (בתקווה) על מנת להגיע לתואר בתרפיה באומנות ,אך מתקשה להחליט איך להתחיל את המסלול. אני מודעת לכך שיש צורך בתואר ראשון ולתארים המתבקשים ולכן נרשמתי לשנה הבאה לשני מסלולים: ריפואי בעיסוק ומסלול משולב: אומנות וחינוך. עדיין לא נמסרה לי תשובה על קבלתי ואני עדיין שוקלת ביני לביני במה יהיה לי טוב יותר לבחור. כמו כן עומדת בפני אופציה נוספת ומפתה. ידוע לי שלימודים לתואר תרפיה באומנות בגרמניה הם לתואר ראשון (diploma) . שאלותי הן: ניסיתי וניסיתי להגיע לתשובה האם תואר ראשון מגרמניה בתרפיה באומנות יתקבל גם בישראל. פניתי לאיחוד התרפיה באומנות בישראל שם לא נתנו לי אף לא קצה חוט,לאחר מכן למועצה לאישור תארים שאישרו אך ורק שהמוסדות מוכרים לתת תואר ראשון,ולבסוף משרד הבריאות שכמו כל אירגון בירוקרטי גאה לא סיפק לי תשובות. האם את יכולה לעזור לי? עם מי עלי לדבר? ומה הוא היחס למטפלים עם תואר שכזה בישראל? לגבי התארים אליהם נרשמתי בישראל: אני מעונינת בתואר ראשון שלאחריו אוכל למצוא עבודה בשוק כיוון שמצבי הכספי לא יאפשר לי להתחיל מייד את הלימודים לתואר שני. כמו כן בתואר שיתרום לי מקצועית כמטפלת . האם התארים האלו יתנו לי את שאני מחפשת או אולי כדי לי לפנות לתארים אחרים בכלל...העניין מאד מבלבל ואודה על כל עצה ורעיון. תודה. הילה

23/05/2004 | 22:14 | מאת: טלי וינברגר

הילה שלום רב, לגבי תואר ראשון בטיפול באומנויות מחו"ל, היתה כאן מישהי שסיפרה בפורום על כך שעשתה תואר שכזה בחו"ל, וכיון שזה תואר ראשון, אין לו הכרה בארץ, ולא היתה אפשרות להירשם כמטפלת מוסמכת בארץ. לכן אני חושבת שהרעיון הזה אינו טוב במיוחד, לאור הניסיון עליו שמעתי דרך אותה בחורה שכתבה כאן. על כל פנים על מנת להיות בטוחה במאת האחוזים בעניין זה את יכולה לפנות ליה"ת, איגוד המטפלים בהבעה ויצירה בארץ, ולברר לאשורה את העניין. גם לגבי התארים הראשונים להם נרשמת בארץ כדי לברר ביה"ת עד כמה הם יקדמו אותך לקראת הלימודים בתרפיה באומנויות בהמשך, וכך תוכלי לעשות את החישובים שלך, מה את מעדיפה ללמוד ומתי. שיהיה בהצלחה, טלי

26/05/2004 | 21:14 | מאת: הילה

הי טלי. האם יש דרך כלשהי שאוכל ליצור קשר עם הבחורה הזו? אולי תוכלי להפנות אותי למקום בפורום בו היא כתבה? האם את יודעת היכן היא למדה בעולם והאם משנה מקום הלימודים לתואר? בנוגע לאירגון ליה"ת -פניתי אליהם ודיברתי עם המזכירה שענתה לי בנוגע לנושא שאין היא יכולה להשיב ועלי לפנות למועצה להשכלה גבוהה (שאר הסיפור כבר סופר...) עוד שאלה: האם נכון שלימודי תרפיה באומנות בארץ הם לימודי תעודה ולא לימודים לתואר? תודה על העזרה-הילה

מנהל פורום עבודה סוציאלית