הרזיה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

12/08/2014 | 14:05 | מאת: דנית

צהריים טובים, אני קוראת הרבה בפורום שלך ולאחרונה שמתי לב ששאלו אותך על פעילות גופנית והחזה. עברתי לפני 3 חודשים הרמת חזה לאחר שהשלתי 38 ק"ג אני עדיין מעט מלאה ומעוניינת להשיל עוד 5 ק"ג ואני עוסקת הרבה בפעילות אירובית ותזונה נבונה אני מעוניינת להשיל כ - 5 ק"ג נוספים. האם העיסוק האירובי שלי והתכנון להוריד עוד כ - 5 ק"ג יפילו או יגרמו לצניחת החזה שלי הרי לא פעם ענית כי מניסיונך לאחר ניתוחים אז פציינטים מורידים מהמשקל ועושים ספורט כמה ניתן להוריד במשקל לאחר ניתוח הרמת חזה בלא חשש לצניחתו ומה המינון השבועי פעילות האירובי המומלץ?

דנית שלום, אני ממליצה לשמור על משקל גוף יציב לאחר ניתוחים, במיוחד ניתוחי הרמת או הקטנת חזה. אני מניחה שכל מטופלת עשויה להיות מושפעת בצורה שונה מירידה קלה במשקל ולכן אין מספר קונקרטי הנכון עבור כולן. באשר לפעילות גופנית, זו תמיד מומלצת, במינון של בין 3 או 4 לשבוע במצב אופטימלי. הבעיתיות בהשפעה של פעילות גופנית על החזה מתיחסת בעיקר לקפיצות, ולכן מומלץ ללבןש חזיות תומכות בעת פעילות ארובית.

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן