בטן רפוייה

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

20/09/2010 | 21:13 | מאת: מיכל

שלום ד"ר פרידמן, אני בת 38 לאחר שלוש לידות (האחרונה ניתוח קיסרי)ולמרות פעילות גופנית מרובה לא מצליחה להפטר מעודפי שומן באזור הבטן. אני מעוניינת לדעת האם לאחר ניתוח שאיבת שומן הבטן תחזור להיות "שטוחה" כבעבר? מיכל

לרוב, לאחר הריונות הגורם לבלט של הבטן הנו משולב, והכוונה היא שכל שכבות דופן הבטן תורמות לבעיה: עודף שומן, עודף עור במידה כזו או אחרת אשר לא התכווץ כהלכה, התרחקות השרירים ו\או חולשת שרירים. ציינת שהנך ספורטאית, ולכן קרוב לודאי יש לך שרירים חזקים. אולם יתכן והבלט של הבטן נגרם עקב התרחקות בין השרירים ואז הטיפול המומלץ הנו קרובם, פעולה שהנה חלק ממתיחת בטן. במידה ואכן עיקר הבעיה אצלך הנה שומן עודף,ניתן יהיה לשקול שאיבת שומן. אולם טרם בצוע שאיבת השומן יש להתרשם ממצב העור, אם עודף או אם איכותו אינה טובה (למשל- קיומם של סמני מתיחה) אזי יש סיכוי שלא יתכווץ טוב לאחר השאיבה ושלא תקבלי את התוצאה הנשאפת.

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן