הפסקת עישון לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

21/06/2013 | 11:20 | מאת: יעל

שלום רב, אני יודעת שלא מומלץ למעשנים לעבור ניתוח פלסטי. רציתי לדעת מה הסיבה, ובמידה ואני מעשנת, כמה זמן לפני הניתוח מומלץ להפסיק? שאלה נוספת לגבי פעילות גופנית, שאני עוסקת בה באופן קבוע כבר שנה וחצי. במה זה תורם לניתוח? האם זה מונע יותר סיבוכים? תודה מראש על התשובה.

יעל שלום, מעשנים יכולים להנות מניתוחים פלסטים, אולם מומלץ להפסיק לעשן לפני הניתוח כדי להפחית הפרעות ברפוי פצעי הניתוח השכיחות יותר אצל מעשנים. ישנם ניתוחים שהפסקת העשון הנה חשובה במיוחד טרם ביצועם, כמו מתיחת פנים, הקטנת חזה ומתיחת בטן. משך הפסקת העשון תלויה בגורמים רבים ונתונה לשקול דעתו של המנתח. לפעילות גופנית יתרונות רבים. היא מומלצת לחיזוק הגוף, שפור היציבה, שמירה על משקל תקין וכו. עושה רושם שמטופלים הפעילים גופנית מתמודדים טוב יותר עם היקף ניתוחים רחב ומתניידים מהר יותר.

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן