הורמונים ושאיבת שומן

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

16/05/2012 | 12:46 | מאת: חדוה

שלום רב, אני בת 48 ,ומזה 3 שנים אני נוטלת מדבקת הורמוניים בעקבות הפסקת מחזור ומנפאוזה.ברצוני לעבור שאיבת שומן בירכיים,האם ישנו סיכון וחובה להפסיק להשתמש בהורמוניים?(בהוראות שימוש של המדבקה ,מצויין כי יש סיכון של טרומבוזות-קרישי דם )ואם כן כמה זמן לפני הניתוח להפסיק ?בנוסף לאחר כמה זמן חוזרים לשיגרה -לפי בדיקת רופא - השאיבה שלי מוגדרת כקטנה .

חדוה שלום, הורמונים מעלים את הסכון לקרישי דם ואינם מומלצים במעשנות או במטופלות להן סיכון ידוע לקרישי דם. עם זאת, לפני ניתוחים קצרים ובודאי לפני ניתוח בהרדמה מקומית אינני מפסיקה אותם שכן הסכון לקרישי דם עקב פעולה זו הנו זניח.לאחר שאיבת שומן קטנה החזרה לשגרה הנה מיידית ולפיכך לא הייתי מפסיקה נטילת הורמונים.

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן