ניתוח קיסרי ומתיחת בטן

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

29/03/2012 | 09:30 | מאת: מיטל

אני עומדת לפני ניתוח קיסרי של ילד שלישי ואחרון..שמעתי על האפשרות לבצע מתיחת בטן תוך כדי הניתוח (במידה ואעשה באופן פרטי). האם הדבר אפשרי? מומלץ? מה ההשלכות? אשמח לקבל פרטים או אם תוכלי להפנות אותי לייעוץ/הסברה בענין. תודה, מיטל

שלום מיטל, אכן מיידית לאחר יילוד התינוק והשליה, הרחם קטן באופן משמעותי, ולכן תאורטית ניתן להסיר עודפי עור במהלך הניתוח. עם זאת, שילוב בין מתיחת בטן לניתוח קיסרי אינה הגישה המקובלת וגם אני איני מצדדת בה. גוף האשה חווה שינויים רבים במהלך ההריון ונדרשים כששה שבועות הנקראים משכב הלידה, עד שיקום בסיסי שלו, הכולל התכווצות שלמה של הרחם, התחזקות שרירי דופן הבטן, התכווצות של העור, ירידה בשומן שנצבר, אבדן נוזלים שהצטברו, והתכנסות של עצמות האגן. פרקטית, לאחר לידה שלישית לעיתים תחוש האשה שהגוף עדין משתנה חודשים ושנים לאחריה. לפיכך, מומלץ להמתין לפחות שלושה עד ששה חודשים לאחר הלידה על מנת לבצע מתיחת בטן, בתלות במטופלת, שכן השאיפה הנה להגיע לתוצאה הטובה ביותר אשר תשמר לטווח ארוך. אני מאחלת לך בהצלחה ומזל טוב, ואשמח לראותך בהמשך הדרך!

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן