סימני מתיחה

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

05/03/2012 | 21:22 | מאת: limor

ד"ר טלי שלום אני מעוניינת להיכנס להריון אך חוששת מאוד מהאפשרות של הופעת סימני מתיחה בבטן. אני רזה, ויחד עם זאת יש לי סימני מתיחה בצידי הבטן מעליות וירידות מאוד קטנות במשקל לאורך השנים. אני חייבת לציין כי לאימי יש הרבה סימני מתיחה לאורך כל הבטן,וכן על אף היותה רזה, נשאר לה מעין "כדור" בבטן שהיא לא מצליחה להוריד. האם ישנה דרך לשמור על העור מפני סימני המתיחה? האם מותר לעשות תרגילי כפיפות בטן במהלך ההריון? (שכן, לפי מה שאני יודעת, ככל שהבטן יותר חזקה כך הסיכוי שהיא תגדל מאוד, קטן..) תודה רבה!

שלום לימור. בשל נטייתך לפתח סמני מתיחה, קרוב לודאי שאלו יווצרו גם בעור הבטן עקב הריון. דווקא בעור הבטן התחתונה יהיה קל יותר לטפל בבעיה, משום שניתן להסיר את העור כחלק מניתוח לעיצוב דופן הבטן, לאחר השלמת הלידות. אין טיפול יעיל לאורך זמן בסמני המתיחה וכפיפות בטן לא ימנעו מהבטן לגדול ולא ימנעו מסמני מתיחה להווצר.

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן