אושרתי להקטנת חזה חינם באיכילוב.מה

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

14/07/2011 | 17:01 | מאת: שולי

עלי לבדוק או לבקש (אם ניתן)מעבר להסבר של ההשלכות? כיון שזה ציבורי ואין כנראה אפשרות לבקש רופא ספציפי והחשש הוא גדול...אני חוששת ומתלבטת.האם אני מסכנת את עצמי בעובדה שהרופא אינו פרטי?

17/07/2011 | 23:44 | מאת: נו?ר?ית

מאוד מבינה את החששות שלך. יש מה לעשות גם אם קיבלת אישור לניתוח במסגרת הציבורית כדי להקטין סיכוי לסיבוכים. אני מבינה בין השורות שאת מבוטחת של קופת החולים: מכבי / לאומית / מאוחדת. את יכולה לבחור את הבית חולים שתתנתחי בו וכן יש גם מצב לבחור בית חולים פרטי ואפילו לבחור את המנתח. ע"י הפעלת הביטוחים המשלימים... בדיוק למטרות הנ"ל נועדו הביטוחים המשלימים... כדי שתוכלי לבחור את המנתח ולקבל יחס יותר אישי... ברוב המקרים ההשתתפות העצמית זניחה כמובן שאפשר להוסיף אקסטרות ובהתאם להוסיף כסף. נניח אם את מקופת חולים מכבי/לאומית ואת מעוניינת לעבור בבית חולים פרטי (נניח אסותא) את מעבירה את האישור שקיבלת לניתוח לביטוח "מזן זהב" / "לאומית זהב" ואז אם את מתנתחת עם רופאי הבית של הקופה שעובדים בבית חולים אסותא ההשתתפות שלך תהיה בסדר של 1500-2000 להוציא אקסטרות... (אקסטרות זה למשל לבחור מרדים בכיר או לקבל חדר נפרד ועוד). גם אם נניח את בוחרת מרדים בכיר או רופא ממוחה אז הביטוח המשלים מחזירה לך את הסכם שנקבע מראש למרדים ואת משלמת את התוספת. לצערי את צודקת שבבית חולים ציבורי לא ניתן לבחור את הרופא שינתח אותך... אני יכולה להגיד לך (בתור מנותח שעברתי מספר ניתוחים פלסטיים) שכן את לוקחת סיכון שאת משאירה את ההצלחה שלך לידי המזל. בעבר הרחוק עברתי ניתוח להקטנת חזה בסורוקה והתוצאה עד היום אני בדילמה מה יותר טוב אם המצב לפני הניתוח שעברתי או עם המצב כיום ושלא נדבר על זה שלתקן את תוצאות הניתוח של אז סיפור בפני עצמו... ואם בכלל תהיה תוצאה מניחה את הדעת. לאומת זאת לפני 10 חודשים עברתי ניתוח פלסטי מתיחת בטן גדולה (לרוחב גם לאורך) בבית חולים אסף הרופא שהוא גם בית חולים ציבורי וחוויה היתה מתקנת. כמובן שלמנתחת ד"ר פרידמן טלי שניתח אותי היה משקל רב בחוויה המתקנת (שכאן המקום לאודות על המקצועיות והטיפול המסור – את מקצועית ואנושית שזה שילוב מנצח ישר כח). אפשר לאומר שקיבלתי יחס אישי בבית חולים ציבורי. אם תרצי יותר פרטים והכוונה יותר אישי אשמח לכוון אותך. בהצלחה בכל דרך שתבחרי. נורית.

18/07/2011 | 09:45 | מאת: יפית

זה מתבטא?

שלום שולי, וסליחה על האחור בתשובתי. חשוב להבין שהניתוח שאושר לך אינו באמת "ניתוח חינם"...הרי מישהו משלם את עלות חדר הניתוח, המנתחים והאשפוז. במקרה שלך, הגורם המממן הנו קופת החולים שלך. והסיבה שזכית לאישור הקופה הנה משום שהבעיה הרפואית ממנה את סובלת הנה חמורה דיה ועונה לקריטריונים שקבע משרד הבריאות. למשל, כאשר קיימת עקמת בגב עקב משקל החזה, ולכן אישר האורטופד את נחיצות הניתוח כצורך רפואי, על מנת להקל על סבלך. באשר לאיכות הניתוח בבית חולים ציבורי: רופאים העובדים בבתי חולים ציבוריים הנם מטובי הרופאים, הם מעודכנים, מנוסים ולרוב בעלי הכשרה רחבה שרכשו במרכזים גדולים בחו"ל. האחריות על בריאותך, ובמקרה שלך על התוצאה האסתטית הנילוות הנה אחריות גדולה אשר ברורה היטב לכל רופא שיטפל בך, אם במסגרת פרטית או ציבורית. אושר לך ניתוח בבית חולים מצויין ואני ממליצה בחום שתפני להתייעצות ותתרשמי בעצמך, בהצלחה!

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן