המסת שומן עם לקיחת קומידין

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

30/05/2011 | 04:33 | מאת: יונה גודמן

היו לי 2 כרישי דם ברגל לאחר הלידות, לפני 6 שנים ולפני שנה. אני לוקחת קומידין לדילול דם באופן קבוע. אני מאוד מאוד רוצה להמיס את השומן המיותר ע"י הזרקה לתוך איזור השומן ואולטרסאונד אחריו ויש כאלה שעושים מסז' חזק לאחר ההזרקה האם זה דבר מסוכן למי שלוקח קומידין על בסיס יום יומי? תודה רבה מראש, אשמח לקבל תשובה מורחבת בנידון

יונה שלום, אני מניחה שעברת ברור מקיף לצורך זיהוי הבעיה הגורמת לך למצב של קרישיות יתר. מצב זה קרוי טרומבופיליה וכולל סל שלם של פגמים גנטיים שונים, חלקם תורשתיים, במערכת הקרישה. לאחר ברור וזיהוי הבעיה ניתן להמליץ על טיפול אשר לעיתים כולל מדלל דם כמו קומדין אולם לרוב מדובר במניעה בלבד (טיפול במדלל דם רק סביב מצבים המעלים את הסיכון לקרישי דם, כמו ניתוח). לנטילה קבועה של מדלל דם קיימות תופעות לואי ואף סיבוכים והחלטה כזו צריכה להתבצע ע"י אנשי המקצוע (המטולוגים) ובפיקוחם. אחת מתופעות הלואי הנה דמומים משמעותיים, זה יכול להיות דמום ספונטני או דמום עקב חבלה קטנה. איני תומכת בהזרקות להמסת שומן ולא אולטרהסאונד חיצוני אשר מאוד בעיתיים ובעיקר לא אמינים. אולם, הייתי שוקלת את השיטה שציינת רק באם ההמטולוג היה אוסר על הפסקת הקומדין והחלפתו במדלל דם קצר טווח אחר. תופעות הלואי המשמעותיות ביותר עקב הזרקה או מסאז עלולות להיות שטפי דם במקום.עליך ליידע את המטפל אשר הציע לך את הטיפול הזה בדבר נטילת הקומדין ולדרוש שיסביר לך מהם סיכויי ההצלחה של הטיפול וחלופות לו.

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן