ניתוח בטן

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

28/05/2011 | 22:32 | מאת: דנה

שלום ד"ר! אני בת 35, רזה אחרי 2 הריונות שהסתיימו בקיסרי. הבעיה שלי עם הבטן.... אין לי טיפת שומן על הבטן, העור מתוח וחלק, אבל הבעיה עם הבטן שהיא נפוחה.... מספיק לי לאכול ולשתות משהו והבטן מתנפחת... פעם היא הייתה שטוחה ויפה ועכשיו היא יכולה להתנפח מכוס מים בגלל השרירים הרפויים. הנושא ממש מטריד אותי עד כדי כך שאני כל הזמן מכניסה באופן יזום את הבטן וכלום לא עוזר לי( כפיפות בטן). האם אפשר לתקן את זה? קראתי שאפשר לחזק את השרירים בניתוח. האמנם? זה בגלל הקיסרי או ההריון עצמו? תודה.

שלום דנה, את מתארת מצב של דיאסטזיס- או התרחקות בין שרירי הבטן (אלו האחראים על מראה הקוביות..). מצב זה מתרחש או מחמיר עקב הריונות, כאשר ניתוח קיסרי יכול גם הוא להיות סיבה לשרירים חלשים אולם הבעיה העקרית הנו גדילת נפח הבטן עקב ההריונות עצמם. הטיפול הנו ניתוחי, ובו צריך להצמיד את השרירים באמצעות תפרים פנימיים. הגישה הניתוחית המתאימה לרוב המטופלות הנה של מתיחת בטן, וסביר להניח שניתן יהיה גם להסיר עור במידה כזו או אחרת לצורך השלמת עיצוב דופן הבטן, אם הנך מעוניינת להגיע לייעוץ אנא פני לשגית 050-7755393, שבוע טוב

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן