ניתוח קיסרי ושאיבת שומן/בודי טייט

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

27/05/2011 | 15:19 | מאת: רונית

היי, רציתי לדעת האם ניתוח קיסרי קשור באיזושהי צורה לאפשרות לשאיבת שומן בעתיד. כלומר: 1. אם אעבור ניתוח קיסרי- האם זה יפגע בתוצאות שאיבת שומן/בודיי טייט וכד' שאעשה אח"כ? האם עדיפה לידה טבעית לצורך זה? 2. כמה זןו אחרי לידה טבעית ניתן לעשות בודי טייט, וכמה זמן לאחר ניתוח קחסרי? תודה רבה מראש

רונית שלום, אם הבנתי נכון את שאלתך, את מעוניינת לדעת האם ניתוח קיסרי עלול לגרום לכך שלא תוכלי לעבור ניתוח שאיבת שומן בעתיד. תשובתי תהיה מורכבת מכמה חלקים. ראשית, ההחלטה האם לעבור ניתוח קיסרי או לידה טבעית, לטעמי אינה צריכה לנבוע מהאסתטיקה העתידית של דופן הבטן, אלה משקולים מקצועיים רפואיים,בשתוף עם רופא הנשים. השאיפה הנה ללדת בלידה טבעית אם ניתן. שנית, דופן הבטן עשוי להפגע מעצם קיומו של ההריון אף יותר מהחתך של הניתוח הקיסרי.יתכן ולאחר ההריון יווצר עודף עור אשר לא יתכווץ, ויתכן ששרירי הבטן ישארו מרוחקים זה מזה ויגרמו לבלט של דופן הבטן. במצבים אלו הטיפול הנכון הנו דווקא מתיחת בטן ולא שאיבת שומן. קשה לחזות מראש כיצד יראה דופן הבטן לאחר הריון ומיותר להתעסק בזה בשלב כ"כ מוקדם. נקודה חשובה נוספת שציינת אכן קשורה לקיומן של צלקות בדופן הבטן והמנעות משאיבה עקב כך. ובכן, ניתן לבדוק את אזור הצלקות ולשלול בקע בתוכן ואז ניתן לבצע שאיבת שומן באם אכן המטופל צפוי להרוויח ממנה, פעולה ניתוחית שצריכה להתבצע בזהירות רבה. אני ממליצה להמתין לפחות חצי שנה מלידה ועד טיפול ניתוחי אסתטי בדופן הבטן (בודי טיט זהו שם של מכשיר המיועד לשאיבת שומן)

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן