תיקון בקע טבורי ומתיחת בטן - רשת?

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

16/04/2019 | 23:27 | מאת: אגם

דוקטור שלום, שוקלת לעבור ניתוח מתיחת בטן יחד עם תיקון בקע והיפרדות שרירים. הייתי בייעוץ אצל כמה פלסטיקאים ונאמר כי אין צורך ברשת כי הבקע מאוד קטן (1.4 ס''מ). עם זאת בזמנו כאשר דברתי עם כירורגים כלליים, כולם אמרו שיש להכניס רשת. האם את יכולה להסביר מה הסיבה לגישות שונות בתיקון בקע בקרב פלסטיקאים וכירורגים כלליים? תודה רבה מראש

שלום אגם, תלוי במיקום הבקע וההליך הניתוחי. במידה ומדובר בבקע טבורי אשר יתוקן ביחד עם פליקציה שרירית , והנו בקע מאוד קטן, אינני משתמשת ברשת, משום שהפליקציה השרירית מייתרת את הרשת. אם מדובר על בקע מעל 1 ס"מ קוטר, ונמצא לא בקו האמצע, יש לשלב בין החדרת רשת לפליקציה השרירית. אני מניחה שאצלך הכירורג לא תכנן לבצע פליקציה שרירית ולכן היתה נחוצה הרשת.

04/05/2019 | 21:01 | מאת: אגם

מאוד מודה לך על התשובה. האם תוכלי רק לדייק בבקשה: זה אומר כי פליקציה (הבנתי שכך נקרא תפירת שרירים?) הינה שיטה לא פחות בטוחה מהשתלת רשת? עכשיו כשאני חושבת על זה, לא ברור מדוע השיטה של פלסטיקאים אינה מיושמת בכיכרורגיה כללית, הרי קשירת שרירים אמורה להיות מועדפת על הכנסת גוף זר לתוך הגוף (אם מדובר בבקעים קטנים בקו האמצע)?

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן