עודפי עור בבטן

דיון מתוך פורום  מתיחות בטן ושאיבות שומן

23/03/2011 | 11:08 | מאת: רנא

היי אני כבר שנה ו9 חודשים אחרי לידה ועדיין הבטן שלי נראית כמו בטן של אישה בהריון חודש רביעי מה ניתן לעשות על מנת להוריד את הבטן או שהבטן תחזור איך שהייתה לפני הריון ולידה כפיפות בטן או הליכה או ריצה מה עדיף וכמה פעמים בשבוע

שלום רנא, ההריון גורם לפגיעה בכל שכבות דופן הבטן. החל מהשרירים אשר מתרחקים זה מזה, מצב הקרוי דיאסטזיס רקטי, ולרוב לא שבים למקומם הקודם לניתוח, בנוסף השרירים מדקקים כתוצאה מהעדר ההפעלה שלהם ומתיחתם במהלך ההריון ואם לא תשובי להתעמל, ישארו חלשים. כמו כן, לעיתים העור לא מתכווץ בצורה שלמה, ולמעשה תמיד נותר רפיון עור לאחר לידה, לעיתים יהיה מינימאלי ולעיתים יראה כקפל עור. בנוסף, ישנן נשים אשר צוברות משקל סביב ההריונות ולא מצליחות להורידו לאחר הלידות, וחלקו מתבטא כשומן תוך בטני או שומן בדופן הבטן (בין השרירים לעור). אם נצא מתוך הנחה שמשקל גופך תקין, אזי הסיבה השכיחה ביותר לבלט חמור של הבטן לאחר לידה הנו התרחקות בין השרירים, מצב שלעיתים גם מפריע לאימון הגופני. אני מציעה לך להגיע לבדיקה על מנת שאוכל להנחות אוך מהו הפתרון המתאים לך, שמרני או ניתוחי.

מנהל פורום מתיחות בטן ושאיבות שומן