מחזור לאחר גרידה + איקוקלמין

דיון מתוך פורום  הפלות - לפני ואחרי הפלה

18/12/2010 | 15:56 | מאת: kayo

שלום רב, לפני חצי שנה עברתי גרידה לאחר שלא נצפה דופק בעובר בשבוע ה- 7. אחרי הגרידה החלה אצלי תופעה של מחזור דלילי מאוד, לעיתים מדובר בהפרשות מועטות בלבד. הוסבר לי כי הסימפטום של מחזור דליל מצביע על כך שרירית הרחם דקה. עוד הוסבר לי כי ייתכנו שתי סיבות לרירית רחם דקה: פיזיולוגית (פגיעה ברירית במהלך הגרידה) או הורמונאלית. אחרי חודשיים קיבלתי מרופא נשים כדור שמגביר את המחזור ובאותו חודש המחזור אכן היה בכמויות הרגילות. יש לציין כי ההפלה קרתה בהיריון שני, כאשר בהיריון ראשון קיבלתי איקוקלמין (בגלל בעיות ביוץ + העובדה כי המזור שלי אף פעם לא היה סדיר). לאחר הגרידה, לאחר ניסיונות של 3 חודשים להרות שוב, ביקשתי מהרופא המטפל לקבל איקוקלמין, בדומה להיריון ראשון. הרופא אמר שבגלל שיש לי סימפטום של רירית הרחם דקה, לא ניתן לתת לי איקוקלמין כי הוא מדכא עוד יותר את רירית הרחם. לאור הפרטים הנ"ל, רציתי לשאול 3 שאלות: 1. האם העובדה שכדור שנתמו לי להגברת המחזור אכן עזר והגביר את המחזור מצביעה על כך שמדובר בבעיה הורמונאלית ופוסלת אפשרות של פגיעה פיזיולוגיתצ ברירית? 2. האם זה באמת נכון שלא ניתן או לא מומלץ לרשום לי איקוקלמין לאור הבעיה ברירית? (רופא אחר התפלא לשמוע שאמרו לי את זה ואמר שניתן לנסות לתת איקוקלמין). האם שימוש באיקוקלמין יכול לגרום במצב שלי לפגיעה בטווח ארוך ברירית או שמא זה פשוט יכול להיות לא אפקטיבי אך לא יכול לפגוע? 3. במידה ואכן לא ניתן לתת לי איקוקלמין ולאור העובדה כי יש לי בעיות בביוץ, איזה טיפולים אחרים קיימים לגרימת הביוץ? אודה מאוד מאוד לתשובה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא כל כך מבין את הטיפול בך אם יש חשד לפגיעה ברירית צריך לעשות היסטרוסקופיה ליראות את הרירית וזה הכל ,אם בעיה הורמונלית לא טוב לטפל באיקקלומין צריך לתת זריקות של גונל אפ ,אין כל בעיה לנסות מקסימום לא יצליח ואז נעבור לזריקות

מנהל פורום הפלות - לפני ואחרי הפלה