2 שאלות לגבי ניתוח סטפדקתומי

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

11/02/2011 | 17:57 | מאת: אלי

1. האם התיקון הוא סופי, או שלאחר מספר שנים צפוייה ירידה בשמיעה? 2. היכן בדיוק חותכים במהלך הניתוח? תודה

שלום רב, ניתן להתייחס לתיקון כסופי כיוון שבד"כ הוא מתקן השמיעה לתקופה ארוכה ביותר(עשרות שנים)אים כי יש מקרים של הישנות התהליך כעבור שנים רבות. החתך בניתוח הסטנדרטי נעשה דרך תעלת האוזן החיצונית,החתך נמשך מחוץ לתעלה מילימטרים בודדים (עד 1 ס"מ). ד"ר בכר

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול