בעיה בשמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

11/08/2010 | 21:52 | מאת: יהודית

אמא שלי בת 83 ובשנים האחרונות שצנו לב שהשמיעה שלה מתדרדרת. בבדיקת שמיעה שעשו לה מצאו שיש לה ליקוי בשמיעה בשתי האוזניים והמליצו לנו על שני מכשירי שמיעה. לאמא שלי יש חברה שמרכיבה רק מכשיר שמיעה אחד ולכן גם אמא שלי רוצה רק מכשיר אחד.האם אמת חייבים שני מכשירים?

מערכת השמיעה שלנו היא מערכת זוגית. הרבה מאוד מתפקודי השמיעה שלנו תלויים בכך שאנו שומעים בשתי האוזניים. למשל: היכולת שלנו לדעת מהיכן מגיעים צלילים והיכולת שלנו להבין דיבור בסביבה רועשת או כשכמה אנשים מדברים. כאשר מרכיבים מכשיר שמיעה אחד בלבד הרבה פעמים מוסיפים בעיות שלא היו קודם לכן. נוסף על כך מחקרים מראים שהרכבת מכשיר שמיעה באוזן אחת עלולה לפגוע לאורך זמן באוזן שאינה מרכיבה מכשיר.לכן נכון יותר להרכיב מכשירים בשתי האוזניים

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול