שתל שבלולי

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

23/01/2011 | 11:34 | מאת: ריבי

הבן שלי אובחן עם ליקוי שמיעתי בגיל כשבעה חודשים, לא הסתדר עם מכשירי שמיעה , ועבר ניתוח שתל שבלולי לפני כשמונה חודשים , עכשיו הוא בן שנתיים וארבעה חודשים. יש לנו את הרושם שהוא שומע ומבין את רוב הדיבור , אך עדיין מוציא רק מילות בודדות שמורכבות בעיקר מ2 אותיות. מה הסיכוי שהוא ידבר באופן נורמלי? אם יש סיכוי כזה

נ

לריבי שלום ! מאחר ואיני מכירה את בנך איני יכולה לייעץ באופן מקצועי. המטפלים המלווים את בנך ייטיבו להשיב לגבי התקדמותו. עם זאת עצם העובדה שאתם מרגישים שהוא שומע ומבין את הנאמר היא מעודדת מאד. בנך מושתל שמונה חדשים כלומר הגיל השמיעתי שלו כנראה פחות מגיל שנה. גם ילדים בעלי שמיעה תקינה אינם מפיקים יותר ממילים מעטות או מלמול בגיל זה. עם זאת צריך להמשיך בשיקום אינטנסיבי ולקבל את המידע מהמטפלים. בהצלחה רבה !

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול