בעיה עיצבית

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

02/01/2011 | 16:01 | מאת: איריס

בני בגיל 6 אובחן כלקוי שמיעה באוזן אחת והומלץ מכשיר שמיעה וסרבנו כיום בן 15 מודע לבעיה ומסתדר עד כמה שאפשר רציתי לישאול איזה בדיקה הכי אמינה כדיי לאשר שהבעיה היא אכן עיצבית ואם יש עוד משהו שאפשר לעזור לו מלבד מכשיר

05/01/2011 | 10:59 | מאת: ניצה זיסקינד

איריס שלום, בדר"כ בדיקת שמיעה מלאה תתן מענה לשאלה באם ליקוי השמיעה של בנך הוא ממקור תחושתי-עיצבי, ממקור הולכתי או מעורב. כמובן, יש לשקול ביצוע בדיקות נוספות במידת הצורך,אך כל מקרה לגופו. רופא א.א.ג. וקלינאית התקשורת במכון השמיעה אמורים להמליץ באם יש צורך בבדיקות הנוספות. לגבי שיקום שמיעתי, יש להתייחס למצב השמיעה שהתקבל בבדיקת השמיעה ועל-פיו להמליץ. ילדים לקויי-שמיעה בגילאי בי"ס יכולים לקבל עזרה ויעוץ של קלינאיות התקשורת במסגרת ארגון "שמע" גם לגבי שיקום השמיעה וגם לגבי זכויותיהם בכלל. בהצלחה

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול