אי מעבר בדיקת AABR אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

18/09/2016 | 16:04 | מאת: אם מודאגת

שלום, ילדתי בניתוח קיסרי חירום בשבוע 37. התינוקת נולדה עם דלקת ריאות וטופלה באנטיביוטיקה חמישה ימים.בבית החולים בוצעו שתי בדיקות סינון ראשוני שנכשלו וכן בדיקת AABR שנכשלה בשתי האוזניים. בגיל שבועיים בוצעה בדיקה נוספת שגם נכשלה. מבצעות הבדיקה ציינו שהתינוקת הרעישה (גנחה) בזמן הבדיקה ולכן יתכן שהבדיקה נכשלה. רופא א.א.ג בדק את התינוקת בסמוך ולא מצא עדות לנוזלים באוזניים. כמו-כן, אנחנו כן הבחנו שהתינוקת מגיבה לרעשים חזקים בחדר ליד ואף מנסה לסובב את הראש לכיוון קולות שאנחנו עושים. יש לציין כי במשפחה אין נטיה גנטית. זומנו לבדיקת ABR.שאלותי הן : 1. האם יתכן שאכן נשימות קולניות/נחירות הפריעו לבדיקות? 2. האם יתכן שהטיפול האנטיביוטי בבית החולים גרם לירידה בשמיעה? ואם כן, האם זה הפיך? 3. האם התגובה של התינוקת לקולות מעידה על משהו?

18/09/2016 | 21:20 | מאת: אם מודאגת

ושאלה נוספת - האם יתכן ששבועיים אחרי ניתוח קיסרי, עדין יש נוזלים באוזן התיכונה, אשר השפיעו על הבדיקה ורופא א.א.ג לא ראה.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול