כיוון השתל בילדים- בדיקות אובייקטיביות או התנהגותי

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

19/07/2016 | 00:30 | מאת: תמר

אני סטודנטית לקלינאות תקשורת. למטרת העשרה אשמח לדעת כיצד מתבצע כיוון שתל עבור ילדים. האם בדומה למבוגר? או על סמך בדיקות אובייקטיביות יותר? אם כן עד איזה גיל משתמשים בבדיקות אובייקטיביות? תודה בכל אופן

שלום תמר . כיווני שתל נעשים על פי מס שיטות ובהתאם לגיל הילד , תפקודו , הכלים בהם נוהגת להשתמש הקלינאית וניסיונה בתחום. ניתן לערוך כיוון על פי שיטה התנהגותית ואפשר על פי מדידות אובייקטיביות כמו: ECAP ESRT וכמובן לשלב ביניהם. כמו כן קיימות הנחיות של כל חברה לגבי כיווני השתל. קשה להגיד מה הגיל המדויק וזה נתון גם כאן לשיקולה של הקלינאית . בהצלחה בהמשך דרכך.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול