שתל שני-חיבור בין 2 שתלים

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

10/04/2016 | 10:08 | מאת: אורית

שלום אני מושתלת 9 שנים ,במרכז השתלה הציעו לי לעשות שתל שניוהשאלה היא כמה זמן לוקח לשתל להתחבר אל שתל ראשון כלומר להגיע לאיזון שמיעתי בין שני שתלים? עליי לציין שאני לקוית שמיעה מלידה ואשמח לקבל תשובה תודה אורית

שאלתך חשובה ומורכבת ומאחר ואיני מכירה את הפרטים האישיים אוכל לענות באופן כללי.. מספר גורמים חוברים לנושא הזה :מה גילך? . האם האוזן הלא מושתלת נהנתה אי פעם משמיעה באמצעות מכשירי שמיעה? מה מצב האוזן המושתלת , האם את שומעת בה היטב? האם את ערוכה להשקיע בשיקום השמיעה לאחר ההשתלה? ועוד. קיימת שונות רבה בין האנשים. ידוע שהאוזן הראשונה במידה ותפקודה טוב תהיה האוזן הדומיננטית. עם זאת במשך הזמן קיים תהליך שמאזן את השמיעה בין שתי האוזניים . עם זאת אין זה אומר שהתפקוד השמיעתי יהיה שווה ביניהן. אך שתיהן יחד יתנו מענה תפקודי ועשיר יותר. שתהיה לך הצלחה רבה.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול