שמיעה עמומה בעקבות חשיפה לרעש

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

19/01/2016 | 08:24 | מאת: שי מ

שלום. אני שי בן 21 בשרות חובה בצה"ל. לפני יומיים הייתי במסיבה ונחשפתי למוזיקה מאוד חזקה כתוצאה מעמידה ליד הרמקול. כשחזרתי הביתה היה לי ציפצופים באוזניים ושמיעה עמומה רק שבאוזן שמאל אני שומע יותר עמום. אחרי בדיקה קצרה ומעט מזלזלת בביקורופא הרופא שלל כל בעיה של ירידה בשמיעה וההבחנה שלו היתה שפשוט יש לי "פקקים" באוזניים. נכון לעכשיו אני מטופל בטיפות שאמורות לרכך לי את השעווה באוזן. כרגע המצב של השמיעה מעט השתפר אבל.אני עדיין.מרגיש שאני לא שומע כמו בעבר.(אני ביום השלישי לטיפול בטיפות כנגד פקקים) השאלה שלי היא כזאת: האם אני יכול לסמוך על ההבחנה של הרופא שזה באמת רק פקקים באוזניים או שבאמת יש לי פגיעה בשמיעה?

שי שלום רב, פקקים באוזניים נוצרים כתוצאה מהצטברות שעווה היוצרת פקק החוסם במידה חלקית או מלאה את תעלת השמע החיצונית. במידה ויש פקקים היוצרים חסימה מלאה של התעלה יכולה להיווצר תחושה של הפרעה לשמיעה ויש לדאוג לנקות ולהסיר את הפקקים. לאחר ניקוי האוזניים ניתן לבצע בדיקת שמיעה על מנת לבחון האם החשיפה לרעש החזק במסיבה השפיעה באופן כלשהו על השמיעה. ככלל חשיפה לרעש אינה מומלצת ובמצבים מסויימים היא יכולה להשפיע על השמיעה ולכן מומלץ להימנע מחשיפה לרעש חזק לאורך זמן גם כאשר מאוד נהנים ממוזיקה. במידה ועדיין אתה מרגיש שינוי כלשהו בשמיעה מומלץ לבצע בדיקת שמיעה. בברכה, טלי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול