מכשיר שמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

16/01/2016 | 19:28 | מאת: גילה מזרחי

אבא שלי צריך מכשיר שמיעה לשני האוזניים....אלו פרמטרים אני צריכה לדעת כדי לבחור מכשיר שיתאים לו.

גילה שלום רב, התאמת מכשירי שמיעה מבוצעת על ידי קלינאי תקשורת במכוני שמיעה ברחבי הארץ. בחירת מכשירי השמיעה המתאימים למטופל מסויים מבוססת על מכלול פרמטרים הכוללים בין השאר את תוצאות בדיקת השמיעה העדכנית שבוצעה לו, צרכיו התקשורתיים היומיומיים, יכולותיו המוטוריות, בעיות נוספות שיכולות להשפיע על התפקוד עם המכשירים, רצונותיו ויכולותיו הכלכליות. עליכם לבדוק בקופת החולים בה אביך מבוטח את זכויותיו (סל בריאות, ביטוחים משלימים) וכן את התהליך הדרוש להתאמת מכשירי שמיעה במסגרת אותה קופה. באופן כללי מכשירי השמיעה מיוצרים במגוון תצורות וברמות טכנולוגיה שונות. מכשירים מתקדמים יותר יתנו הגברה טובה יותר של קולות הדיבור, הפחתה מירבית של רעשי רקע, נוחות שמיעה של קולות בעוצמות שונות (קולות חזקים לעומת קולות חלשים) והבנת דיבור טובה יותר בתנאי רעש. בפגישת היעוץ הראשונה קלינאי התקשורת יוכל לתת לכם מידע על מכשירים השמיעה המומלצים בהתאם לצרכים של אביך ותוכלו לדון איתו על המשמעויות השונות של בחירת המכשירים. מכשירי השמיעה שיותאמו לאביך ינתנו לו לתקופת ניסיון בהתאם לתנאי הקופה והוא יוכל בתקופה זו להתנסות בהם. בתקופה זו חשוב להגיע לקלינאי התקשורת המטפל לכיוונים ולהדרכות נוספות במידה ויש צורך. בהצלחה טלי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול