שתל שבלול

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

24/10/2015 | 22:08 | מאת: חן

הילדה שלי נולדה חירשת וכרגע היא מועמדת לשתל שבלול אנחנו ממש לקראת סוף התהליך ואני מאוד מפחדת מצד אחד אני רוצה שיהיו לה חיים רגילים כי זה מאוד קשה להיות בלי שפה שהרוב מבין ושהיא כול הזמן תצטרך מישהו שבגיל 20מעוד ילווה אותה למקומות ציבוריים בשביל לתרגם לה אבל גם אני לא יודעת כי אן היא תעשה שתל ובעתיד ימציאו משהו אחר יותר יעיל שהיא לא תוכל לעבור אותו בגלל שהיא כבר מושתלת לי ולבעלי יש המון ויכוחים בנושא אני מעדיפה שתל אחד והוא מעדיף 2

לחן שלום רב. אין ספק שניתוח ההשתלה מלווה בפחדים אך הוא מלווה גם בתקווה. השתל לילדתך יאפשר נגישות לשמיעה כבר בגיל הרך וכך תיפתח בפניה האפשרות לפתח תקשורת שפה ודיבור תקינים ככל הניתן, וכן חיים עצמאיים. ההתלבטות כמובן אינה קלה ,ויש לבחון את האפשרויות זו מול זו . מחקרים והקליניקה מראים ששמיעה דו אוזנית כבר בגיל הרך נותנת הזדמנות טובה יותר לפתח כישורים של זיהוי הצליל במרחב ותפיסת דיבור על רקע רעש. מכאן נפתחות אפשרויות שמיעה רבות. אני מאחלת לכם הצלחה רבה בכל דרך שתבחרו

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול