רעש רקע במכשירי שמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

05/07/2015 | 15:34 | מאת: עמוס

האם יש המלצה למכשיר שמיעה המסוגל לסנן רעשי רקע?

עמוס שלום רב, רובם ככולם של מכשירי השמיעה המשווקים כיום הם מכשירים דיגיטליים הכוללים בין השאר גם מנגנונים להפחתת רעשי רקע מסוגים שונים. חשוב לזכור שרעשי הרקע הם חלק מהסביבה הטבעית שלנו ויכולים להיות מאוד חשובים להתנהלות בטוחה וזהירה במהלך היום (למשל, חשוב לשמוע צפירת מכונית מתקרבת כשהולכים ברחוב). איננו רוצים לנטרל את קולות הסביבה לחלוטין אלא לאפשר לאדם המשתמש במכשירי השמיעה לשמוע גם אותם מבלי שיפריעו להבנת קולות הדיבור או יהיו חזקים ומטרידים. מכשירי שמיעה ברמה טכנולוגית שאינה גבוהה יפחיתו רעשי רקע אך יתכן שלא יתנו מענה כולל. ככל שנבחר במכשירי שמיעה מתקדמים יותר מבחינה טכנולוגית כך יהיו מנגנונים אלה יעילים יותר ויאפשרו התאמה אישית טובה יותר של עיבוד הצלילים לצורכי המשתמש. בהצלחה!

08/07/2015 | 20:24 | מאת: עמוס

הבעיה שלי שבגלל רעשי הרקע - לדוגמא: בחברה של אנשים המדברים יחד, במסעדה - אינני יכול להבין את הנאמר.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול