האורנים 1

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

27/05/2015 | 18:13 | מאת: יצחק דישון

בן קרוב ל70, אישית לא סובל במיוחד מירידה בשמיעה. אלא שבסביבתי הקרובה לוחצים להסתיע במכשירי שמיעה. לפני כשלוש שנים רכשתי מכשירים כדי לרצות, שמעתי פחות טוב עם מאשר ללא. האם ניתן להרכיב מכשירים שלא מוסיפים רעשים על הקולות שאותם רוצים לשמוע?

יצחק שלום רב מכשירי השמיעה המותאמים היום תומכים בטכנולוגיות מתקדמות המאפשרות הפחתת רעשי הרקע שיפור הבנת הדיבור הגברת הקולות החלשים ושמירה על שמיעה נוחה וטבעית. ישנם מכשירים ברמות טכנולוגיה שונות וככל שהמכשירים מתקדמים יותר כך השמיעה שתתקבל תהייה נוחה נעימה ומובנת יותר. יחד עם זאת על מנת על מנת להפיק את מירב התועלת ממכשירי שמיעה יש להבין את חשיבות השימוש בהם, להסתגל אליהם בהדרגה ולהשתמש בהם באופן יומיומי. על מנת לקבל מידע על מכשירי השמיעה המתאימים ביותר לליקוי השמיעה שיש לך יש לפנות לייעוץ אצל קלינאי תקשורת העוסקים בשיקום שמיעה. מומלץ לבחור את המכשירים כך שיתנו מענה לקשיים בהם נתקלת בעבר ולא רק בגלל המחיר. כמו כן חשוב להתייעץ עם קלינאי התקשורת לגבי דרכי ההסתגלות והשימוש במכשירים. בהצלחה

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול