כאבי ראש ממכשירי שמיעה / שתל

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

19/10/2010 | 12:55 | מאת: מיכל

שלום, אני חרשת מלידה בחומרת השמיעה עמוקה (110 בשני האוזניים), בת 27. גדלתי ללא מכשירי שמיעה מכיוון שלא עזרו כלל. לפני כ- 6 שנים התחלתי להשתמש במכשיר שמיעה otican sumo שעזר לי מאד לשמוע. יכולתי לשמוע הרבה דברים והייתי מאד מרוצה מזה. אך לאחר שנתיים וחצי התחילו לי כאבי ראש עזים וקישרתי את מכשיר השמיעה בזה. לכן נאלצתי להפסיק להשתמש במכשיר. לפני שנתיים רכשתי מכשיר שמיעה אחר- Infinty SP, שעזר קצת לשמוע אך לא הרבה כמו המכשיר הקודם ואני פחות מרוצה מזה ולכן אני משתמשת בזה לעיתים רחוקות. המכשיר לא גרם לי לכאבי ראש כלשהם. אני שוקלת לעשות שתל קוכליארי באותו אוזן שבו השתמשתי במכשירי השמיעה. השאלה העיקרית שלי היא אם השתל עלול לגרום לי לכאבי ראש כמו המכשיר הראשון, בשל עוצמת השמע? האם הבדיקות טרום הניתוח יוכלו ליידע אותי מראש באשר לכאבי הראש? תודה רבה מראש, מיכל

מיכל שלום רב! שתל שבלול אינו אמור לגרום לכאבי ראש . פעולת השתל שונה מפעולת מכשיר שמיעה. עם זאת עליך להיוועץ בצוות השתל שעושה את ההערכה לקראת השתלה. שם יוכלו לעבד את הנתונים שלך ולתת הערכה לגבי נושא זה. בברכה, נאוה

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול