אבא שלי לא שומע טוב

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

27/05/2015 | 13:01 | מאת: נתנאלה

שלום רב, אבי בן 73 ואינו שומע טוב, וגם צועק בגלל זה. אמרנו לו מספר פעמים שהוא חייב מכשיר שמיעה אולם הוא מתעלם. כיצד אפשר לשכנע אותו בכל זאת? זו בעיה שנמשכת מספר שנים

נתנאלה שלום רב, תופעת ההתעלמות וההכשת ליקוי בשמיעה ע"י אנשים מבוגרים היא תופעה מוכרת והסיבות לה רבות. יחד עם זאת תהליך התאמת מכשירי שמיעה (במידה וצריך) דורש שיתוף פעולה מלא מצד המטופל. אני מציעה להתחיל את התהליך באופן הדרגתי וללא לחץ. תציעי לאביך להתחיל בפניה לרופא אאג ובביצוע בדיקת שמיעה במכון שמיעה ע"י קלינאי תקשורת. תוצאות הבדיקה ינחו את המשך הדרך. תהליך שיקום שמיעה דורש סבלנות רבה ותמיכה מהסביבה הקרובה. בהצלחה טלי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול