סכון לזהום בשתל שבלול עקב אבק או זעה במחנה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

24/03/2015 | 15:10 | מאת: יונתן

האם נכון מה ששמעתי מרופא ילדים שתנאי שדה מסכנים את מושתלי שתל השבלול בגלל שאבק או זעה רבה עלולים לחדור דרך תעלת האוזן, וכתוצאה- חידקים עלולים לעבור את הגבול הרופף, כדבריו, שבין האוזן לבין השתל ולגרום לזהום באזור השתל. אם צדק אותו רופא אז אאלץ לוותר על הזדמנות חד פעמית להשתתף במחנה גדנ"ע שנועד לבעלי לקויים שלא גויסו לצבא, וחבל.

שלום רב יונתן, אין כול מגבלה בחשיפה לאבק ! אם האוזן בריאה מכול בחינה אחרת (הפרשות פצעים וכד') אזור השתל מופרד לחלוטין מהחוץ ואין כאמור בעיה מהסוג שהזכרת. יחד עם זאת כמובן שיש להזהר מנפילות, חבלות בכלל ובראש בפרט. ד"ר בכר

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול