מכשירי שמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

03/12/2014 | 21:24 | מאת: אילנה

אימי מעל שנות 80 וקנתה פעמיים מכשירי שמיעה ולא מסתדרת איתם יש בהם קול הזמן קולות מוסיקה ורעשים למרות שמכוונים אותם תופעה חוזרת על עצמה ולכן שאתי היא איזה מכשיר שמיעה מומולץ ליגלאים אלו שיהיה להם נוח ובלי להתרוצץ הלוך חזור למכון לכינון מחדש כל פעם? תודה

06/12/2014 | 10:12 | מאת: נטלי אלקסלסי גלזר

שלום רב,תהליך התאמת מכשירי שמיעה בעיקר לאנשים מבוגרים הנו תהליך ממושך הכרוך בסדרת כיוונים והתאמות מחד ובהתסגלות הדרגתית של המטופל מאידך. יש לזכור כי בסוף התהליך מכשירי השמיעה לא "מעלימים" את בעיית השמיעה אלא "מקטינים" אותה ומטרתם לשפר את איכות החיים תוך שיפור הביצועים השמיעתיים תקשורתיים. לשאלה מהו המכשיר המתאים ביותר יותר מתשובה נכונה אחת מן הסתם, ובוודאי שלא ניתן לענות עליה מבלי להתרשם מתוצאות בדיקת שמיעה ומאלמנטים נוספים הנוגעים לאמך, כמו בעיות נוספות אם יש לה (ראיה מוטוריקה וכו וכו) או צרכים תקשורתיים ספציפיים ועוד. קיימות היום טכנולוגיות מתקדמות המאפשרות להפריד במידה יפה רעשי רקע להעניק נוחות שמיעתית טובה ולסנן במידה טובה רעשים לא רצויים. על כן אמליץ לך לגשת עם אמא (רצוי להביא גם את המכשירים הישנים) עם תוצאות בדיקת שמיעה עדכניות, ליעוץ אצל קלינאית תקשורת המומחית למכשירי שמיעה. בהצלחה

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול