החמרה וירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

03/12/2014 | 13:26 | מאת: יצחק

שלום רב, לפני כ-10 שנים הוכרה לי נכות של 1% (משהב"ט) על ירידה בשמיעה באוזן ימין עקב שירות צבאי. ב-5 שנים האחרונות חשתי בקושי רב יותר בהבנה ובשמיעה של מלל במיוחד כאשר שוחחו עימי לכיוון צד ימין, לא ייחסתי לכך חשיבות יתרה. לפני כשנה חשתי כי הדבר ממש מפריע לי, זה מתבטא בקושי בהבנת מלל במיוחד כאשר יש רעשי רקע נוספים בסביבה. בשעות הערב כאשר הבית כבר שקט קשה לי לשמוע את שנאמר בטלוויזיה ואני לעתים משתמש בתרגום (לכבדי שמיעה). כאשר מישהו לידי "לוחש" אני מפנה כלפיו את אוזן שמאל שכן אינני מצליח להבין מלל באוזן הימנית. לפני כ-5 חודשים פניתי לרופא א.א.ג וביצעתי 2 בדיקות שמיעה שבהן נמצא כי חלה החמרה בירידה של השמיעה באוזן ימין לרמה של בינונית-חמורה ובנוסף נמצא כי חלה ירידה קלה עד מיזערית גם באוזן שמאל. קיבלתי הפניה לשיקום שמיעה לטובת בחינת מכשירי שמיעה (במסגרת ביטוח של קופ"ח יש אפשרות להתנסות של חודשיים). האם הירידה בשמיעה תחריף עם השנים? אני לא חשוף לרעשים חזקים בסביבת העבודה וגם לא בעבודות הקודמות שלי. האם הירידה בשמיעה נובעת כתוצאה מאותה חשיפה לרעש אליה הייתי חשוף בשרות הצבאי (חיל תותחנים)? האם יש קשר בין הירידה בשמיעה בין אוזן ימין לאוזן שמאל? אודה לתשובתכם בברכה, יצחק

שלום יצחק, אמנם הנך מרחיב בתיאור הבעיה, אך חסרים נתונים כדי לענות על שאלתך. אנא פנה ליועץ בצירוף כל הניירת הרלוונטית לייעוץ אישי.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול