בחירת סוג שתל

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

03/11/2014 | 15:52 | מאת: תימור

שלום רב אנחנו הורים לתינוק בן 7 חודשים שמועמד לניתוח שתל שבלול .אנחנו בשלב של בחירת סוג השתל מבקשים את עזרתך לגבי איזה שתל ממומלץ יותר . והאם יש הבדל באחוזי הצלחה בין סוגי השתלים . תודה מראש

לתימור שלום רב ! בחירת שתל הינה משימה המצריכה השקעה בלימוד ובאיסוף נתונים . חלקם הינם טכניים ואפרט בהמשך, וחלקם קשורים במשוב של מטופלים המשתמשים בשתל. על מנת לבחור את השתל יש ללמוד על המשתנים החשובים שמציעה החברה , ועל אף שעיקרון הפעולה של שתל השבלול דומה בעיקרו ,קיים מספר לא מבוטל של נתונים משמעותיים המבדילים בין שתל לשתל. בבואך לבחור את השתל שים לב לדברים הבאים: מגוון האלקטרודות שמציעה החברה ויעודן, גודל השתל הפנימי, אפשרויות שימור שרידי שמיעה, נתונים על אמינות השתל כעת ושל החברה לאורך השנים, צריכת הזרם (חיסכון בסוללות), (כלומר כמה צריך להתעסק בהחלפת סוללות) שיטות העיבוד של הצליל (טבעיות הצליל),עד כמה הן מתקדמות, מאמץ החברה בהשקעה בשיטות עיבוד. אפשרויות נוספות של מעבדי שמיעה: מאחורי האוזן ויחידת מעבד אחת, האסתטיות של המערכת, התאמתה לגיל הרך,אפשרויות נגד רטיבות, אפשרויות הרכבה שונות, לגמישות בהרכבה בגילאים שונים. בנוסף יש לתת משקל למערך השרות של השתל, הצוות שעומד מאחוריו, זמינות לתיקונים .האחריות נגד אובדן ונזק מלא. וחשוב לא פחות לקבל משוב מהורים נוספים לגבי השתל. או משתמשי שתל בוגרים. הצלחת השתל תלויה בגורמים רבים-כאלה שתלויים בילד עצמו, מצבו השמיעתי תפקודו הכללי, ההתגייסות של סביבתו ושיטת העבודה עימו.ולכן ככל שהנגישות לשמיעה טובה יותר באמצעות המכשיר שייבחר עבורו כך ניתן יהיה למצות את יכולתו וההצלחה כמובן נגזרת מכך. מאחלת לכם הצלחה רבה

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול