לקות שמיעה חמורה באוזן אחת בלבד

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

15/10/2010 | 08:42 | מאת: אורלי

שלום. לביתי בת ה-12 יש לקות שמיעה חמורה באוזן אחת בלבד, השניה תקינה לחלוטין (ברוך ה'). האם יש טעם לשים מכשיר או שתל?

אורלי, שלום, תפקודים שמיעתיים רבים במערכת השמיעה שלנו מבוססים על כך שיש לנו שתי אוזניים. למשל: היכולת להבין דיבור בסביבה רועשת, היכולת לאתר מנין מגיע קול וכו'. מומלץ מאוד לבחון אילו אפשריות שיקום מתאימות לבתך. יתכן שזה יהיה מכשיר שמיעה, או אולי מערכת FM שתשפר את השמיעה שלה בכיתה. אני ממליצה שתפני עם בתך למרפאה אודיולוגית ותתיעצי עם קלינאית תקשורת מומחית על אפשרויות השיקום

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול