נזק בשמיעה כתוצאה מדלקת קרום המוח

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

28/05/2014 | 00:54 | מאת: עדי

שלום רב, חליתי בדלקת קרום המוח חידקתית בהיותי בת 15 .( היום אני בת 60+ ) השמיעה בשתי האוזניים נפגעה. אפשר לקבל הסבר מה בדיוק קרה? עד היום ממרום גילי :) אינני מבינה איך ואיפה נעשה הנזק הבלתי הפיך הזה.... הנזק חמור השמיעה גרועה. מאז אני נעזרת במכשיר שמיעה (שבלעדיו לא הייתי מסוגלת לתפקד) רציתי לדעת האם התאמת מכשיר טוב ויעיל קשור בקלינאית טובה? (בהנחה שכולן טובות) אך האם יכול להיות שוני בין התאמת מכשיר מקלינאית אחת לשניה? אודה על תשובתכם

שלום רב. הנזק שגרם הוירוס בגיל צעיר הוא בלתי הפיך, ישנם הרבה עבודות על מהות הנזק שהוירוס גורם אבל העניין עדיין לא ברור חד משמעית! בנושא השימוש במכשיר שמיעה ו"ההנאה" ממנו, בהחלט (כמו עם כול בעל מקצוע שהוא בעולם)יכולותיה של הקלינאית היידע שלה והניסיון שלה, כולם חשובים מאוד(קריטיים) לאופטימיזציה של תהליך ותוצאות ההתאמת של מכשיר השמיעה...!

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול