שאלה לדר בכר בעניין טינטון ממושך

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

27/05/2014 | 19:13 | מאת: ירון

שלום דר אני בן 37 וסובל למעלה כשנה וחצי מטינטון רצוף ללא הפוגה שנשמע מהמוח שהחל לאחרהדלקת באוזן ימין שנאטמה למשך כשלושה שבועות שבמהלכם טופלתי רק במוקסיוויטמלמשך 10 ימים גם לאחר דיקור התופית לא ההיתה כל הטבה רק מוגלה שיצאה מהשאיבה, בבדיקת שמיעה בזמן הדלקת ירידה בכל התדרים דו צדדית בינונית שנעלמה לאחר כחודשיים ונותרה ירידה בינונית דו צדדית רק בתדרים 6000-10000 ,בדיקות beta mri מוח תקינות, השאלה היא האם יש עוד סיכוי גם לאחר כשנה וחצי שהטינטון יחלוף לגמרי והאם טיפול בסטרואידים בזמן הדלקת כשהייתה ירידה מעורבת גם עיצבית היה מונע את התהליך של הטינטון? ,תודה מראש על תגובתך.

שלום רב, לצערי ככול שחולף יותר זמן מהופעת הטיניטוס קטן הסיכוי שהוא יעלם.קשה לי להבין את המחלה שעברת ומכאן את הנזק שנוצר (טיניטוס בד"כ איננו נוצר כתוצאה מדלקת אוזן תיכונה)יחד עם זאת בדיקת הBERA מרגיע מבחינת האפשרויות האחרות להסבר על מקור הטיניטוס,הטיפול בסטרואידים ככלל אינו מומלץ בזמן דלקת אוזן פעילה אבל שוב, ללא בדיקה "בזמן אמת" לא ניתן לחוות דעה על טיפול כזה או אחר.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול