ירידה בשמיעה וחלוקת קשב

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

27/05/2014 | 17:37 | מאת: נטעלי

שלום רב, בת 61. מזה מספר שנים יש ירידה בשמיעה, ובתגובה מדברת בקול (הערות מבני משפחה ...). הבעיה מתעצמת: 1. אם מדברים אלי, ואיני רואה את תנועות השפתיים, לפיהן אני מנחשת (לעיתים) מה אומרים לי. 2. כאשר אני נמצאת במקום רועש, ואז איני שומעת דבר, גם כשבן שיחי נמצא ממש לידי. רופאת א.א.ג אמרה לי, שבמצבי זה, מכשיר שמיעה לא יעזור, כי הוא מעצים גם את קולות הרקע. אז מה עושים? תודה רבה.

נטעלי שלום רב, מכשירי השמיעה הדיגיטליים המיוצרים כיום פועלים בעזרת טכנולוגיות מתקדמות המאפשרות הגברת קולות דיבור והפחתת רעשי רקע. ככל שהמכשירים מתקדמים יותר מנגנונים אלה פועלים באופן ממוקד וההתאמת המכשירים המבוצעת ע"י קלינאי תקשורת במכון שמיעה תהיה מדוייקת יותר ותענה באופן טוב יותר על הצרכים התקשורתיים היומיומיים של המטופל. על מנת לקבל מידע ממוקד על הפתרונות השיקומיים המתאימים ביותר לליקוי השמיעה ממנו את סובלת אני מציעה שתפני ליעוץ אצל קלינאי תקשורת במכון שמיעה. התאמת מכשירי שמיעה ופתרונות שיקומיים אחרים מתבססת על תוצאות בדיקת שמיעה עדכנית ומותאמת לצורכי המשתמש. בפגישה זו תוכלי לשאול את כל השאלות ולקבל מידע מקצועי מקיף. בהצלחה טלי

02/06/2014 | 15:53 | מאת: נטעלי

ראשית, תודה (באחור ...) על התשובה המלומדת. ולעצם העניין: יש לי תור לבדיקת שמיעה מקיפה והכוונה למכשיר בעוד כחודש בבי"ח שניידר. ובינתיים שאלה, כתבת "...הגברת קולות דיבור והפחתת רעשי רקע" העניין הוא, שרעשי רקע הם לרוב גם קולות דבור, שאיני מצליחה להתמודד עמם כאשר אני מנהלת שיחה עם מישהו. איך המכשיר יודע להתמודד/להבחין בין קול דבור רצוי לי לבין קולות דבור ברקע שאין לי בהם עניין? תודה.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול