פעימת דופק באוזן כתוצאה מנוזלים

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

27/05/2014 | 13:31 | מאת: מיכל

שלום לפני למעלה מחצי שנה חליתי בזיהום בדרכי הנשימה. ככל הנראה, טופלתי באנטיביוטיקה שלא התאימה לחמישה ימים בלבד, וכעבור שבועיים החלו סימפטומים של סינוסיטיס. צילום רנטגן שיקף "עכירות קלה" שלדברי הרופא אינה מעידה על סינוסיטיס, אלא שאת האוזניים לא ניתן היה לבדוק בשל הצטברות שעווה. התבקשתי לרכך השעווה עם טיפות ולהגיע לשאיבה לאחר כשבועיים. בינתיים המחלה החמירה וטופלתי שוב (ע"י ר. משפחה) באוגמנטין למשך שבוע. לאחר מס' שבועות וללא הקלה, פניתי לא.א.ג אשר שאב השעווה באוזן שמאל וצייד אותי בהיסטמינים. לאחר כשבוע אוזני נסתמה כליל. כיוון שהרופא לא היה זמין, פניתי לפני כחודשיים לרופא א.א.ג. אחר - אשר טען כי יש נוזלים באוזן התיכונה (שהצטברו כנראה לאחר השאיבה..)וטופלתי בזריקת דיפרופסן - ללא כל שיפור. בינתיים החל הדופק לפעום באוזן וסימפטומים של כאבי ראש וצידי האף החמירו. פניתי שוב לרופא הראשון - אשר צייד אותי באוגמנטין 875X2 ביום, למשך שבועיים(!) ללא כל הטבה. נראה כי הסיבוך נובע מטיפול לקוי מראשיתו - מעולם לא סבלתי מסינוסיטיס ולא מדלקות אוזניים. הדופק ממשיך לפעום באוזן ואני ממש חסרת אונים, אודה לעצתכם תודה מראש, מיכל

שלום מיכל, אכן את מתארת השתלשלות די ממושכת וחסרת מזל במידה מסויימת של סיבוכים המופיעים לפעמים בזיהומים של דרכי הנשימה, קשה לי להתייחס להשתלשלות הענינים כיוון שאני ניזון רק מתאור לא מקצועי(נא לא להעלב!) של הסמפטומים והטיפולים שקבלת אבל נראה לי שכרגע חשוב להבין לאן המחלה וסיבוכיה מתקדמים, ובכן נוזלים באוזנים יכולים להמשך גם 3 חודשים אחרי שהזיהור הראשוני חלף.עקב הנוזלים כנראה שאת עדיין עם אטימות ותחושת דופק אם כאמור את סובלת כבר כחצי שנה ורופא אא"ג (!!)לא מוצא סיבה יש לשקול הכנסת צינורית איוורור בתופית, אין להתיחס לזה כהמלצה לפעולה אלא רק כאופציה עליה יחליט הרופא המומחה! ד"ר בכר

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול