חירשות חד צדדית מלידה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

21/05/2014 | 10:35 | מאת: מיכל

שלום, בני בן השלוש וחצי נולד עם חירשות מלאה באוזן שמאל (אוזן פנימית לא התפתחה כלל) ושמיעה מצויינת באוזן ימין. לפני 3 שנים נאמר לי כי לא עושים השתלת שתל באוזן החירשת במצב של חירשות חד-צידית מלידה. יש לציין התפתחות תקינה כולל דיבור. שאלתי היא האם כיום יש נסיון בהשתלת שתל במצב כזה? האם מומלץ להשתיל שתל באוזן החירשת? אם כן- האם עדיין ניתן לעשות זאת למרות גילו - שלוש וחצי?

מיכל שלום רב, לחרשות חד צדדית יכולות להיות השלכות רבות והיא בהחלט פוגעת גם ביכולת למקם את הצליל במרחב ובהבנת דיבור בתנאי רעש. אנשים הסובלים מליקוי שכזה מתמודדים יום יום עם קשיי תקשורת שונים היכולים להשפיע בין השאר גם על השגיהם האקדמיים. כיום ישנם פתרונות שונים לליקוי שכזה ואני מציעה שתפני שוב למכון שמיעה על מנת לברר מהם הפתרונות המתאימים לבנך. לאור גילו הצעיר אני ממליצה לפנות ליעוץ באחד מהארגונים המטפלים בילדים צעירים וביניהם מיח"א, שמע קולנו, שמעיה ו-AV ישראל. בהצלחה טלי

שלום מיכל, אחלק את תשובתי לשני חלקים. אוזן פנימית או שבלול שלא התפתח כלל מעמיד את נושא ההשתלה בסימן שאלה-האם יש מקום מבחינה אנטומית לאלקטרודה? מה הצפי במידה וקיימת אפשרות להחדרת אלק .(שתל שבלול) בשבלול שמפותח חלקית על זאת כמובן יענה המנתח ממרכז ההשתלה שיבחן את הדמיית השבלול. לגבי השתלה באוזן עם ירידה עמוקה בשמיעה בעוד האוזן השנייה תקינה-כן, היום במספר מרכזים בעולם משתילים בירידה בשמיעה מסוג זה , אך קיימים קריטריונים קפדניים לגבי בחירת המועמדים להשתלה: גיל, מועד ההתחרשות, ועוד. עלייך לפנות למרכז ההשתלה להתייעצות. קיימים פתרונות נוספים מושתלים ושאינם מושתלים לבעיה אותה את מתארת. בהצלחה. נאוה

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול