לא שומע

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

21/05/2014 | 09:59 | מאת: אסתי

בעלי בן 72 לא שומע ומתכחש שהוא לא שומע כל דבר צריך להרים את הקול כדי שישמע קבעתי לו תור והוא מסרב ללכת הוא טוען ששומע ולכל בני הבית נמאס מהמצב מה אשפר לעשות כדי יבדק עם רופא אודה לכם אם תציעו לי פתרון למצב

אסתי שלום רב, המצב אותו את מתארת, בו אנשים מבוגרים ששמיעתם נחלשה מתכחשים לליקוי בעוד הסובבים אותם נאלצים להתמודד עם קשיי התקשורת היומיומיים, מוכר וידוע. חשוב לדעת כי במידה וליקוי השמיעה אכן מצריך שיקום - הצלחת התהליך תלויה באופן ניכר בשיתוף פעולה מצד המטופל. מחקרים שנעשו בעולם מצביעים על תקופה ארוכה מרגע גילוי ליקוי השמיעה ועד להכרה ולהבנה של הסובל ממנו שהוא זקוק לשיקום שמיעה. קשה לי להציע לך פתרון מהיר למצב אך בהחלט ניתן לנסות לפעול בשלבים - בשלב ראשון נסי לשכנע את בעלך לפנות לרופא אאג על מנת שיפנה אותו לבדיקת שמיעה. בדיקת השמיעה מבוצעת ע"י קלינאי תקשורת במכון שמיעה. תוצאות הבדיקה מראות האם קיים ליקוי בשמיעה ואם כן מאיזה סוג הוא, מה רמתו ובהמשך מהו הטיפול/שיקום הדרוש במידת הצורך. זהו הצעד הראשון בתהליך שיכול לקחת זמן ואשר דורש סבלנות והבנה מצדכם ואשר אינו יכול להתרחש בהצלחה ללא הסכמה ושיתוף פעולה מצד בעלך. בהצלחה,טלי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול