ניתוח החלפת שתל השבלול

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

08/05/2014 | 22:38 | מאת: תומר

שלום, אשמח לדעת מה ההבדל בין ניתוח להשתלת שתל השבלול לבין ניתוח החלפת שתל השבלול, מהם הסיכונים ואיך עושים את הניתוח עצמו? עברתי ניתוח להשתלת שתל השבלול באוזן שמאל לפני שבועיים וכרגע אני מושתל בשני האוזניים, כרגע באוזן ימין יש לי שתל מאוד ישן (כ-20 שנים) ויש צורך להחליפו. מתי מומלץ לעשות ניתוח כזה?

לתומר שלום רב ! כשאתה כותב שיש להחליף את השתל הישן ודאי שאתה מתבסס על מה שנאמר לך במרכז ההשתלה. שכן אין צורך להחליף שתל רק בגלל גילו אלא יותר בגלל תפקודו או בגלל בעיה רפואית הקשורה אליו. אני מציעה שתפנה למרכז ההשתלה שלך להתייעצות אם ומתי יש להחליף את השתל הישן ולקבלת מידע על כל התהליך הכרוך בזה. בהצלחה רבה.

21/05/2014 | 16:47 | מאת: שמעון

שלום רב אני סובל מצפצופים בשתי האוזניים, עשיתי בד' שמיעה יש ירידה בשמיעה וכן בדיקת MRI נמצא גידול קטן שהרופא אינו יכול להעריך ממתי.ביקש שאעשה כעבור שנה בדיקה נוספת(עוד חדשיים) . מה אני עושה עם הצפצופים?

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול