מכשירי שמיעה או ניתוח שתל

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

21/01/2014 | 19:57 | מאת: קורן

אני לקוי שמיעה חמורה בשתי האזניים ומרכיב מכשיר שמיעה רק באוזן שמאל .לאחרונה מנסה להרכבי גם מכשיר באוזן ימין אבל ממש לא מסתדר , כאר גם קשלה לי מאד עם המכשיר באוזן שמאל . ובקושי מצליח לתפקד איתו. ראשית , האם עצם העובדה כי לא הרכבתי מכשיר באוזן ימין כל השנים יכולה לפגוע לחלוטין בשמיעה או שבהרכבתו כעת ניתן לשקם את המיעה ? שנית האם במצב זה מומלץ לבצע שתל באון בה לא הרכבתי מכשיר?צנ הסיכון?

לקורן שלום רב ! אני מבינה ששנים רבות נעזרת במכשיר באוזן אחת. האם הרצון להיעזר באוזן השנייה נובע מקושי שמתבטא יותר בתקופה האחרונה? סיבה אחרת? האם ערכת בדיקות שמיעה לאחרונה? על מנת לתת מענה יש צורך במידע נוסף. לאחר ניסיון למצות את האפשרויות באמצעות מכשיר שמיעה ניתן להעריך אם שתל שבלול ייתן את המענה האופטימלי. אני מציעה לפנות למכון אודיולוגי לערוך את כל הבדיקות ולהגיע יחד למסקנה.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול