שתל ללקויי שמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

11/01/2014 | 21:43 | מאת: מירי

אשמח לדעת מהן הקריטריונים לניתוח שתל ללקויי שמיעה. בעלי לקויי שמיעה מילדות אך לא מלידה ומרכיב מגיל 5-7 מכשיר באחד מאוזניו (הבעייה דו צדדית). חשב מספר פעמים לעשות שתל אך חשש מהניתוח וגם לא האמין שזה ישפר את שמיעתו ממה שיש היום. רצונו לעשות שתל בתנאי שלא יצטרך אחרי כן להרכיב עוד מכשיר. הכוונה - די לא עם מכשירי שמיעה והאם זה אפשרי....? בתודה - מירי

למירי שלום רב ! על מנת לקבוע התאמה ומועמדות לשתל שבלול יש לפנות לאחד ממרכזי ההשתלה בארץ. הקריטריונים היבשים אינם משקפים כיום את מידת ההתאמה באופן בלעדי וקיימים שיקולים רבים נוספים ביניהם התפקוד השמיעתי במצבים שונים, סיבת הירידה בשמיעה, ציפיות מהשתל , מצב בריאותי, ועוד. נשמח למסור לך את רשימת מרכזי ההשתלה. בהצלחה רבה לבעלך.

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול