עליה חדה, רגעית, בשמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

25/12/2013 | 12:54 | מאת: סער שמר

בילדותי סבלתי מדלקות חוזרות ונשנות באוזניים ועברתי ניתוח "פקקים"\"נקז". שנים אני סובל מירידה הדרגתית ומתונה בשמיעה. בזמן האחרון שמתי לב לתופעה שבה השמיעה שלי הופכת לחדה יותר ורגישה יותר במקרים אחדים בבליעה, בשיהוק ולפעמים בגיהוק. תהיתי אם יש בזה איזושהיא אמירה לגבי השמיעה שאינה דועכת אלא מדובר בשינויי אנטומי שאפשר להתערב בו?

שלום רב, קשה לי להתייחס ספציפית למצבך ללא צירוף בדיקת שמיעה עדכנית! יחד עם זאת במידה ואתה שואל אם יש הגיון קליני בתיאור שנתת הרי שבהחלט יתכן שבזמן בליעה או שיהוק מופעלת המערכת המכנית של האוזן התיכונה וכתוצאה מכך לפרק זמן קצר תחושת ההגברה שהאוזן התיכונה מייצרת נהפך למורגש יותר, ספציפית למצבך אני חייב לראות בדיקת שמיעה עדכנית ובדיקת טימפנומטריה כולל רפלקסים אקוסטיים כדי לענות. בברכה ד"ר בכר

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול