מכשיר שמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

06/12/2013 | 17:59 | מאת: שירלי

שלום יש לי ילד בן 7,בכיתה א קטנה שפתית, אובחון בתל השומר לקוי שמיעה, הילד זקוק למכשירי שמיעה \בשני האוזניים,הייתי רוצה לקבל ייעוץ, כשאני פונה למכון שמיעה עם הבדיקות , וקלינאית מתאימה את המכשיר לילד, אילו דברים אני צריכה לדעת ?,או לשים לב בעת רכישת המכשיר,איזה חברה ממולצת ?, ואיזה מעכשיר ממולץ ?אני דיי מבולבלת,כל הנושא דיי חדש עבורנו, אשמח לקבל חוות דעת בנושא המכשירים , תודה

שירלי שלום רב, התאמת מכשירי שמיעה לילדים כמו למבוגרים מתבצעת על בסיס תוצאות בדיקת שמיעה עדכנית ובהתאם לצרכים התקשורתיים והתפקודיים של המטופל. ההתאמה מתבצעת במכון שמיעה ע"י קלינאי/ת תקשורת מוסמך/ת. הבלבול אותו את חשה מובן בהחלט ולכן חשוב לברר כי קלינאי התקשורת אליו תלכו יהיה מנוסה בהתאמות מכשירי שמיעה לילדים (ניתן לברר את העניין בעת קביעת התור וגם לשאול שוב את הקלינאי לגבי ניסיונו כאשר מגיעים לפגישה). בפגישת היעוץ תוכלו לקבל מידע מקיף לגבי המכשירים המתאימים לבנכם ולשאול את כל השאלות שעולות על דעתכם. במידה ועולות בדעתכם שאלות נוספות אל תהססו לשאול אותן. קלינאי תקשורת המנוסים בהתאמות מכשירי שמיעה לילדים ידעו לתת לכם את כל המידע הדרוש או להפנות אתכם לגורמים המתאימים. פרט למידע על מכשירי השמיעה מומלץ לברר גם על מערכת FM אישית המתחברת למכשירי השמיעה ועל זכויות הנגישות ממשרד החינוך המגיעות לבנכם (כיתה מונגשת) ואשר מיועדות לשפר את הבנת הדיבור של בנכם ואת תפקודו השמיעתי בכיתה. כמו כן כדאי לפנות גם לעמותת "שמע" שם תוכלו לקבל מאנשי מקצוע מידע ותמיכה נוספים. מקווה שהצלחתי לתת לכם את המידע הראשוני הדרוש להתחלת התהליך בהצלחה בהמשך הדרך טלי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול