בדיקת שמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

06/12/2013 | 13:51 | מאת: יוני

שלום רב אני עושה בדיקות שמיעה תקופתיות (אחת לשנה) בעקבות ממצא של ירידת שמיעה עצבית בצד שמאל. לפני מספר שנים ביצעתי בדיקות ABR ו - MRI שהיו תקינות. סיכום הבדיקה האחרונה: תוצאות: ימין: דרגת ליקוי שמיעה בתחום הנורמה, עד ליקוי מזערי, עקומה: בתדירויות גבוהות. שמאל: דרגת ליקוי: שמיעה: בתחום הנורמה, ליקוי מזערי עד ליקוי קל. סוג הליקוי: מסוג תחושתי עצבי. המלצות: מעקב שמיעתי תקופתי מומלץ. יש להביא מכתב מא.א.ג. שכולל אוטוסקופיה. הערות כלליות: in comparison to last results are similar and in the realm to test retest values abr btt in 2010 was wnl and similar האם התוצאה תקינה? יש צורך לחזור לרופא לאחר הבדיקה או לחכות לסוף שנה לביקורת והפנייה לבדיקת שמיעה? מה הסיבה שנרשם (רק הפעם) אוטוסקופיה ? באם הבדיקות השנתיות נראות אותו הדבר פחות או יותר, מה הסיבה שבכל זאת אני נדרש למעקב? תודה

היי יוני , אשמח לראות את תוצאות בדיקות השמיעה ולא להתייחס לתיאור בלבד של גרף השמיעה.. רק לאורן אוכל אולי לחוות דעה לשאלתך? בברכה ד"ר בכר

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול