ירידה בשמיעה לבן 7

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

29/10/2013 | 08:55 | מאת: אנה

שלום רב, מזה כ 4 ימים בן ה 7 שלי מתלונן שאינו שומע באוזן ימין (באוזן שמאל השמיעה תקינה). היינו אצל רופא אא"ג שטען כי אוזניו נקיות ואין סיבה נראית לעין לבעיה. הופננו לבדיקת שמיעה דחופה, ונאמר שיש ירידה קלה על גבול הבינונית בשבמיעה בשתי האוזניים. שוב לא מצאו משהו ייחודי לאוזן ימין. עד לתור הקרוב לרופא אא"ג (בעוד 5 ימים) אשמח להבהרה - איך ייתכן שאין הבדל בין האוזניים (לא בבדיקה פיזית ולא בבדיקת שמיעה) ולמרות זאת, הילד מתלונן רק על אוזן ימין (הוא ילד מספיק גדול ונבון כדי לדעת ולהגדיר בדיוק מה מציק לו). כמו כן, מה הטיפולים הנהוגים במקרים של ירידה קלה עד בינונית בשמיעה? תודה!

ובכן, בדיקת שמיעה היא בדיקה אובייקטיבית בעוד והתלונה של הילד היא סובייקטיבית!! כך צריך להתייחס לפער שבין הדברים, יחד עם זאת כדי לענות ביתר דיוק חייבים לראות את בדיקת השמיעה ואת האוזן של הילד (במקרוסקופ) ולכן קשה לענות בדייקנות רבה יותר במסגרת הזו. בברכה ד"ר בכר

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול