סבתא לא שומעת עם המכשיר

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

19/10/2013 | 21:00 | מאת: nemesh

סבתא לא שומעת גם עם המכשיר שמיעה( מסוג "שטיינר"), איכות החיים שלה תלויה בשמיעה כי היא צלולה לגמרי למרות גיל 87. האם יש מה לעשות? מה הטיפול/ או המכשיר הכי טוב ? יש לנו אמצעים לעזור אם זה אפשרי... תודה מראש על התגובה כ:

שלום רב, ליקוי בשמיעה אכן משפיע על איכות החיים של הסובלים ממנו בכל הגילאים והשימוש במכשירי שמיעה בהחלט מהווה את אחד הפתרונות השיקומיים. בפנייתכם לא ציינתם את פרטי המקרה ולפיכך קשה לתת תשובה מקיפה וממצה. יחד עם זאת חשוב לדעת כי מכשירי שמיעה מותאמים ע"י קלינאי תקשורת בהתאם לתוצאות בדיקת שמיעה עדכנית, לצורכי המטופל וליכולותיו (מוטוריות, קוגנטיביות, תפקודיות ועוד). מאחר וסבתכם אינה מרוצה ממכשירי השמיעה שהותאמו לה אנו ממליצים לפנות שנית לקלינאי תקשורת במכון שמיעה על מנת לברר מהן הסיבות הגורמות לאי שביעות רצון זו. ישנן סיבות שונות שיכולות לגרום לאי שביעות רצון ולקושי בשימוש במכשירי השמיעה ולכל אחת מהן פתרון שונה. בהצלחה, טלי

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול