נזק ממכשיר שמיעה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

14/09/2010 | 23:04 | מאת: אודליה

שלום, אובחנתי כלקויית שמיעה במידה בינונית והמליצו לי להרכיב מכשירי שמיעה. עם זאת אני חוששת להתחיל עם זה, שמא שימוש במכשירים יגרום לי לשמוע פחות טוב אח"כ, משהו כמו "עין עצלה"? האם יש אמת בדבר? האם אפשר לדחות את השימוש במכשירי שמיעה כל עוד אני מסתדרת (אם כי אני מודעת שיש לי בעיה במצבים מסויימים). תודה.

שלום, דקלה, אין ראיות לכך שמכשיר שמיעה גורם ל"אוזן עצלה". נהפוך הוא, בשנים האחרונות מחקרים מראים כי גירוי של האוזן דווקא עשוי לשפר תפקודים שמיעתיים שונים. את אומרת שאת "מסתדרת". בדקי מה פירוש הדבר: האם את נאלצת להתאמץ כדי להבין. האם שמיעה בחברה או בפגישה חשובה גורמת לך לעייפות בגלל המתח הכרוך בשאלה אם תשמעי או לא? כמה פעמים את צריכה לשאול "מה"? וגרוע מכך - כמה פעמים את צריכה לשאול "מה" אך מוותרת? התאמת מכשירי שמיעה בגיל צעיר יותר, עם פחות "ותק" של שמיעה לקויה היא קלה יותר וההסתגלות עשויה להיות מהירה יורת. מומלץ שתתיעצי עם קלינאי/ת תקשורת שבחן איתך את הצרכים שלך ואת הקשיים שאת מתמודדת עמם ותוכל לסייע לך בתהליך התאמ המכשירים בהצלחה

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול