בעיה עיצבית מלידה

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

09/03/2013 | 23:24 | מאת: ליאור

שלום,אני בן 23 ויש לי אוזן אחת שיש בה בעייה עיצבית מלידה.(כך אומרים הרופאים). אף פעם לא נתנו או המליצו לי על מכשיר,כי אומרים שהאוזן השניה מספיק טובה והכל. הבעיה היא שגם האוזן השנייה התחילה אולי מהצבא או מהעבודה או שחלק אומרים אפילו שזה חלק מהגדילה. בכל אופן,בבדיקת השמיעה האחרונה הבחור שבדק אותי המליץ לי ללכת לעשות מכשיר ודיברתי עם יועצת של אירגון "בקול" שהמליצה לי גם. כשהגעתי לאחר מכן לרופא שלי,הוא אמר שאני שומע מצויין. למרות שלמשל בעבודה אני לא שומע מילים נכון או חושב ששמעתי בכלל משהו אחר. (דבר שהתרגלתי אליו במשך השנים ולכן אני כבר רגיל לזה שצוחקים על זה או מדברים על זה הרבה). במיוחד כשאנחנו יושבים בחדר האוכל בעבודה וכולם מדברים אני בקושי שומע את האנשים. (רק את הקרובים ביותר...אולי 1 או 2). את כל השאר הרבה יותר קשה להבין או לשמוע אם בכלל. האם עליי לפנות לחוות דעת מקצועית אחרת או לתקשורת קלינית? (משהו כזה) בשביל שיעזרו לי קצת יותר בנושא? למשל בבית אני רוצה לראות טלויזיה בערב/לילה...לרוב אני גם נרדם איתה...אבל תמיד אבא שלי יצעק לי ויגיד לי להוריד את הקול.(עד שאני כבר לא שומע כלום) כי זה מפריע לו. החדר שלו בקצה המסדרון מהצד השני...יש מרחק דיי גדול מהחדרים... אני יודע שלא נתתי כאן את המספרים של הבדיקה האחרונה,אבל אם זה אפשרי לקבל מייל או משהו כזה אני אשלח את הבדיקה בתור מסמך סרוק. תודה על העזרה.

שלום ליאור לפי התיאור שלך נראה שבהחלט ליקוי השמיעה שלך פוגע באיכות חייך, הן בשעות הפנאי והן בעבודה. כאינני יודעת מה רמת הליקוי שלך באוזן הגרועה. אם הליקוי עמוק חשוב למקסם את השמיעה באוזן הטובה. אם גם באוזן הפחות טובה יש עדיין שמיעה מומלץ לבדוק אם כדאי לשקם גם אותה. אני מציעה לך לפנות למכון שמיעה ולהתייעץ עם קלינאי/ת תקשורת שמתמחה בשיקום שמיעה. בהתאם לתוצאות בדיקת השמיעה שלך ובהתאם לצרכיך התקשורתיים ניתן יהיה למצוא עבורך פתרונות מתאימים

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול